Rätt mat i naturen

Som du säkert redan lagt märke till har vi en del idéer för oss när det gäller kost. Igår på Alewalds köpte vi också med oss lite olika varianter av torkad mat. Det var en omöjlighet att hitta maträtter utan potatis, pasta, ris, bulgur eller cous cous.

Vi tog ändå med oss några för att prova, ett par maträtter med potatis, som vi tycker är aningen bättre än pasta. Det bästa vore förstås om vi kunde göra i ordning vår egen mat för att få med oss precis det vi vill ha med oss ut på fjället. Lite på skoj, tänkte jag att vi får väl börja torka vår egen mat.

Men vad tusan. I ett bokställ med böcker om vandringar runt om i världen stod också boken ”Torka mat” av Eric Tornblad.

Den tog vi. Nu ska vi bara hitta tiden för att börja torka vår egen mat. Tänk vilka variationer vi kan göra. Precis det vi vill ha med oss och precis det vi vill äta.

Jag har aldrig påstått att friluftsliv skulle vara ett intresse som inte kräver tid för planering och förberedelse.

Torka mat!
Åsa

En reaktion på ”Rätt mat i naturen

Lämna en kommentar